live-streaming-video-live-marketing-evenementen

Live streaming: hoe de evenementenindustrie live video omarmt in tijden van crisis

Published on 05 Mei 2020 - 5 minutes reading

De coronaviruscrisis heeft ervoor gezorgd dat miljoenen toeschouwers in zeer korte tijd en over de hele wereld geen toegang hebben tot culturele, sportieve, commerciële of andere evenementen. Live uitzending, ook wel bekend als live streaming, stelt de evenementengemeenschap in staat om een ervaring te bieden aan de massa terwijl die rustig thuis zit en de sociale afstand respecteert.

Als live-video al een trend was in de uitzending van evenementen, zal het nu zeker deel gaan uitmaken van de communicatiestrategieën die niet kunnen worden genegeerd.
 

Live uitzending is een blijvertje

livestreaming, video op internet, video direct

Zoals we allemaal weten, zullen de grote bijeenkomsten niet meer hetzelfde zijn als vroeger. Stadions vol met sportfans, auditoria vol zijn beelden die tot het verleden kunnen behoren. Toch is er een manier om miljoenen toeschouwers tegelijkertijd op dezelfde plaats samen te brengen: live video op het internet

Find a professional easily

Toegegeven, de ervaring is iets anders, maar net als het coronavirus is live streaming een blijvertje. Het voordeel van deze technologie is dat als je er eenmaal aan bent begonnen, je er niet meer vanaf wilt. 

In feite zal live-streaming in 2020 letterlijk exploderen en een ongekende 82% van het totale internetverkeer bereiken. Zei je trend? Zeker weten.
 

Jezelf opnieuw uitvinden met live streaming video

Live streaming maakt de sluiting van concertzalen of andere ontmoetingsplaatsen niet goed. Maar live video zorgt voor een grotere nabijheid tot uw publiek. Het versterkt de menselijke kant van het merk, het geeft inhoud aan een promotionele boodschap. 

Live uitzending biedt voordelen op het gebied van publieksmeting en contact met uw gemeenschap. Tijdens een conferentie wordt bijvoorbeeld gechat om te communiceren met sprekers, vragen te stellen, hot topics over het onderwerp te delen. Het publiek is bezig met echte interactie en wordt bij het evenement betrokken. Het is door dit gevoel van inclusie dat u in staat zal zijn om buy-in te bouwen aan uw merkimago.
 

Vaststellen van de communicatiestrategie voor uw live-evenement

Een nieuw instrument betekent een nieuwe strategie. Stel jezelf wat vragen voordat je aan een live-uitzending begint. 

  • Welk publiek wil je bereiken? 
  • Welke follow-up wil je geven aan dit live-evenement? 
  • Ga je beelden van het live-evenement hergebruiken om samenvattende video's te maken? 
  • Wat is het beste platform om uw doelgroep te bereiken? 
  • Het beantwoorden van deze vragen helpt bij het ontwikkelen van een communicatiestrategie om de conversiedoelen te bereiken. 

Interessante info: Tijdens een live video zal 67% van de toeschouwers die aanwezig zijn de aankoop van hun ticket voor een gelijkaardig evenement vernieuwen

Live streaming haat improvisatie 

Zoals voor elk evenement wordt er een livestream voorbereid. Laat niets aan het toeval over: timing, keuze van de gasten, volgorde, presentator, chat leader, verlichting, kwaliteit van de verbinding... Om jouw live video succesvol uit te zenden, mag je geen enkel detail missen. Anders gaat jouw kijker zonder waarschuwing weg en komt hij misschien niet meer terug voor de volgende uitzending.

Maxime Arcari

CEO & Cofounder @ Utopix

Share on

You might also like

Een netwerk van fotografen en videografen tot uw beschikking.

Of u nu op zoek bent naar een evenementenfotograaf, een expert in culinaire fotografie, een portretfotograaf of een professionele videograaf om een presentatie voor uw bedrijf te maken, wij kunnen u helpen via ons netwerk van professionals en ons platform voor projectbeheer, speciaal voor professionals in de communicatie- en marketingsector.

Bedrijven in alle sectoren, maar ook communicatie-, evenementen- en reclamebureaus, hebben nog nooit zoveel foto- en video-inhoud geconsumeerd en geproduceerd als vandaag. Anderzijds trekt het beroep van beroepsfotograaf en -videograaf voortdurend een groeiend aantal nieuwe talenten aan. Onze ambitie bij Utopix is om de ontmoeting tussen een zakelijke klant met een project en de beste professionele fotograaf of videograaf ter wereld te vergemakkelijken en te optimaliseren.

Fotograaf

Vind gemakkelijk een professional voor uw foto's en video's

Maak uw foto's en video's dicht bij u thuis

Zie meer
5,0

Utopix wordt aanbevolen op Google door onze klanten

🍪 This site uses cookies.Learn more
🍪 This site uses cookies.Learn more