Hoe vastgoedfotografie AirBnB gestimuleerd heeft

2,5 keer meer boekingen : dit is het effect dat vastgoedfotografie heeft op een Airbnb advertentie. Airbnb zag al snel het verschil tussen de foto's van een professional en een amateur. Een verhaal van clichés die niet zo clichématig zijn.
 

Vastgoedfotografie, een keerpunt

Brian Chesky en Joe Gebbia hadden een briljant idee. Door een professionele camera te huren om foto's te maken van de appartementen op hun site, Willen de 2 opqrichters van Airbnb hun bedrijf doen groeien.

Het resultaat is verbluffend : het aantal boekingen is 2 tot zelfs 3 maal gestegen.

In de zomer van 2009 merkten ze dat de appartementenreserveringen stagneerden, vooral in New York.

Ze besluiten erheen te gaan en een afspraak te maken met 24 New Yorkse eigenaren om het probleem op te sporen. Ze ontdekken dat eigenaars hun eigendom niet goed presenteerde. Volgens Joe Gebbia, « waren de foto's van zeer slechte kwaliteit. Als niemand hun appartement wou huren, dan was dat omdat we niet konden laten zien waarvoor ze betaalden».
 

Lancering van het «Airbnb Photography Program»

Vanuit deze vaststelling kwamen ze op het idee om in 2011 het « Airbnb Photography Program » te lanceren. Door middel van dit programma heeft Airbnb een leger van fotografen gecreëerd: er zijn er meer dan 1000 verspreid over 6 continenten. Zo kunnen eigenaars gratis een afspraak maken met een vastgoedfotograaf.

Airbnb zorgt er dus voor dat de woning wordt gepresenteerd zoals ze wordt beschreven in de advertentie. Hiervoor krijgen de eigenaars de status «geverifieerd door Airbnb». Deze vermelding verhoogt de kans dat hun woning wordt gehuurd, waardoor de omzet van het Californische bedrijf stijgt. Een vooruitziende strategie die het mogelijk maakt om te concurreren met de grootste hotelgroepen ter wereld.

Een vastgoedshoot organiseren? Stuur ons uw briefing en wij vinden voor u de juiste fotograaf!

Articles liés