Virtueel evenement: hybride of 100% digitaal ?

Virtuele of hybride evenementen worden steeds belangrijker in ons dagelijks leven. Virtuele communicatie is een technologie die, ondanks de afstand, de uitwisseling vergemakkelijkt en een breder publiek bereikt dan tijdens een fysiek evenement.

Of het nu gaat om Facebook, Instagram, Vimeo, Twitter... Ieder van deze netwerken zal een evenement live kunnen uitzenden. Daar blijft het niet bij, het is ook mogelijk om de inhoud op uw website uit te zenden, zowel in het openbaar als priv茅. Het is eenvoudig om een doelgroep te kiezen die interesse heeft over het thema van uw evenement.
 

Waarom kiezen voor een virtueel (live) evenement ? 
 

 • Door een virtueel evenement uit te zenden kunt u een meeslepende ervaring aan uw publiek aanbieden en deze onmiddellijk delen. Uw publiek is niet alleen een toeschouwer, maar ook een deelnemer van uw evenement: chatsysteem, live poll, vragen/antwoorden, quizzen zijn allemaal hulpmiddelen die beschikbaar zijn om live met uw fans te communiceren. 

  馃憠 Volgens recente studies bekijken we 10 tot 20 keer meer live video dan on-demand content! 
  Een live evenement is het perfecte middel om een boodschap over te brengen. 
   
 • Laat het bezoekersaantal geen beperking zijn. Was u oorspronkelijk van plan om 300 mensen uit te nodigen voor uw fysiek evenement? Door het cre毛ren van een virtueel evenement, kunt u een extreem groot publiek bereiken en een groot comfort bieden aan elke persoon die uw evenement bekijkt.
   
 • Verminder uw ecologische voetafdruk. Iedereen weet dat het organiseren van een evenement over het algemeen niet bevorderlijk is voor onze planeet: massale verplaatsing van mensen (auto's/vliegtuigen), afval, elektriciteit, voedsel,... Dankzij een virtueel evenement kan elke persoon comfortabel uw conferenties, workshops en online presentaties bijwonen, waar dan ook ter wereld. 
   
 • Verminder uw kosten. Zoals eerder vermeld, zal een virtueel evenement een groot aantal mensen bereiken en dit zonder dat u de volledige logistieke organisatie, zoals zaalhuur en catering, moet bezorgen. Dit levert dus een zeer mooie kostenbesparing op. 
   
 • Herhaald uitzenden. Opnieuw en opnieuw. Het is een feit, we leven in een wereld waar er tijd tekort is. Door het cre毛ren van virtuele evenementen is het mogelijk om de uitzending later te bekijken, in het geval dat je het live evenement niet kan meeleven. Het is een echte plus voor uw publiek om een evenement te volgen zonder beperking in planning, stakingen, slecht weer of locatie.
virtueel evenement, livestreaming, hybride evenement

Virtueel evenement: hybride of 100% digitaal?


Een hybride evenement is een mix van een digitaal en een fysiek evenement.

Praktisch gezien, is een hybride evenement uw "face-to-face/fysieke" evenement met een beperkt aantal gasten en een live uitzending op verschillende media voor de mensen die niet ter plaatse aanwezig kunnen zijn.

In tegenstelling tot een 100% virtueel evenement, kunt u met een hybride evenement een uitzonderlijke uitzendkwaliteit verkrijgen. Verschillende cameramannen zijn ter plekke om uw evenement in hoge kwaliteit te filmen en deze live uit te zenden. U kunt ook geluidseffecten, PowerPoint, video's,... toevoegen.

In vergelijking met een 100% digitaal evenement zal het hybride evenement een duurdere oplossing zijn, maar veel interactiever en van betere kwaliteit voor uw publiek. 
 

100% Digitale evenementen

Het 100% virtueel evenement is vrij beperkt qua vormgeving. Meestal zitten alle sprekers en betrokkenen achter hun computer. De geluids- en beeldkwaliteit van uw evenement is dus afhankelijk van de apparatuur die door uw spreker(s) wordt gebruikt. Het is mogelijk dat de interesse daalt, omdat de totale ervaring minder kwalitatief en minder interactief is.

Toch heeft een 100% virtueel evenement het voordeel dat het gemakkelijker is om het op te zetten en het heeft een meer toegankelijke kostprijs dan een hybride evenement.
 

Bent u klaar voor uw volgend virtueel evenement ? Ons team begeleidt u van A tot Z en biedt u de beste oplossingen voor uw doelstellingen en budget.

Een groot project?

U wordt voor al uw projecten door ons team begeleid.

Maxime, Business Developer

Gerelateerde artikelen