Aantrekkelijke voedselfoto's, realiteit of illusie ?

Heb je, je ooit al eens afgevraagd waarom je hamburger er in het echt minder smakelijk uitziet dan op een foto? Waarom de kaas op je pizza niet zo smeu茂g is als je had verwacht ? Hier onthullen we enkele geheimen van fotografen die zulke foto's, die de eetlust opwekken, maken.
 

Geheimen over culinaire fotografie 馃か

 

Eetbare vervanger of niet

Om de mooiste foto te maken en het voorgestelde product er op zijn best te laten uitzien, worden bepaalde trucjes gebruikt. In sommige gevallen gaat het niet om voedingsmiddelen. En je raadt nooit de welke!

In een handomdraai wordt verse room lekker scheerschuim, vloeibare witte lijm is de melk van je ontbijtgranen geworden en motorolie wordt op je pancakes gegoten in plaats van ahornsiroop.

Soms gebruiken fotografen andere voedingsmiddelen om het product weer te geven: Aardappelpuree vervangt een bolletje ijs, want echt ijs zou smelten tijdens het fotograferen.

Smakelijk ! 馃槅

geheimen culinaire fotographie, food photographie, voedselfotografen, geheimen

Kunstmatig licht 

Er bestaan veel computerprogramma's om voedsel te laten glanzen of om het een felle kleur te geven, maar technologie doet - nog niet - alles. 
Wat zijn dus de meest geheime technieken die een fotograaf kan gebruiken voor een meer smakelijke weergave van voedsel ?  馃

Hou je vast: sommige fotografen gebruiken deodorant of haarlak om het eten aantrekkelijker te maken! Vind jij ook dat groenten en fruit er zo lekker en vitaminerijk uitzien op foto's ? Vanaf nu weet je dat deze eenvoudige techniek een smaakvol visueel effect oplevert.

geheimen culinaire fotografie, food photographie, voedselfotograaf

 

Volume overheerst !

Wat de beelden van die overheerlijke en prachtig gepresenteerde hamburger betreft, dat is een ander verhaal !

Eerst worden de verschillende ingredi毛nten van de hamburger voor de fotoshoot zorgvuldig uitgekozen. Van brood tot sla, van kaas tot tomaat en van saus tot soort vlees, alles lijkt perfect. 

馃憠Maar hoe zorg je ervoor dat de hamburger op zijn plaats blijft, dat de kaas niet onmiddellijk smelt en dat de saus niet over de sla uitloopt ? 

De tandenstokers die in het midden van de burger verstopt zijn, houden het geheel recht.  Een andere techniek, kleine stukjes karton tussen elke laag aanbrengen voor extra stabiliteit en volume. Door deze magische tips kan de fotograaf eenvoudig met het volume van het product spelen.

geheimen culinaire fotografie, food fotographie, voedselfotograaaf, voedselfotographie

Nog een laatste tip ? Om de verschillende ingredi毛nten een overheerlijk effect te geven, wordt er voorzichtig een beetje (motor)olie op het koude vlees aangebracht - de kaas mag natuurlijk niet volledig smelten en de tomaat moet zeker niet warm en slap worden. Het einddoel is om het geheel malser en sappiger te laten lijken en om jou de zin te geven er een grote hap van te willen nemen...

Geven deze foto's jouw smaakpapillen zin naar meer ?

 

 

https://iso.500px.com/license-food-photography-tips
https://petapixel.com/2017/06/03/10-sneaky-tricks-used-food-photos
https://laliste.net/14-astuces-repoussantes-utilisees-embellir-produits-alimentaires-publicites
https://foodphotographyblog.com/10-strange-food-photography-tools-and-tricks
https://www.popphoto.com/tricks-that-commercial-food-photographers-use-to-make-dishes-look-delicious

Een groot project?

U wordt voor al uw projecten door ons team begeleid.

Maxime, Business Developer

Gerelateerde artikelen