Virtuele rondleiding: zullen we de sprong wagen? 馃榾

Volgens recente studies start 90% van de kopers hun zoektocht naar onroerend goed op het internet. 

77% van de ondervraagden heeft de wens geuit om een virtueel bezoek te brengen alvorens het pand fysiek te bezoeken. Het is ook interessant om op te merken dat voor 68% van de respondenten het doel van het gebruik van deze technologie zou zijn om te visualiseren of het meubilair in hun nieuwe woning zou kunnen passen! 
 

Wat zijn de voordelen van een virtuele tour? 


Voor verkopers / kopers van onroerend goed: 
 

  • Bespaar tijd voor het bezoek: Met het virtuele bezoek kunt u het pand op elk gewenst moment bekijken, zonder dat u hoeft te verhuizen. Daarnaast is het mogelijk om er naar believen op terug te komen, maar ook om het te delen met andere mensen in uw kennissenkring. Het gaat er dus niet meer om de agenda van de verkoper, de makelaar en de potenti毛le koper op elkaar af te stemmen. Een eenvoudige link maakt het bezoek te allen tijde mogelijk. 
     
  • Bezoek vanuit het buitenland: sommige klanten reizen veel of wonen in het buitenland en willen een woning in een ander land kopen. Het virtuele bezoek geeft een zeer nauwkeurig beeld van de realiteit van het pand. Het wordt dan mogelijk voor een potenti毛le koper om op afstand een optie op een woning te plaatsen of de aankoop af te ronden.
     
  • Onderdompeling: Het gevoel van onderdompeling is veel sterker met behulp van een virtueel bezoek dan met foto's of video. Het is voor een klant gemakkelijker om tijdens een virtueel bezoek het volume en de indeling van de ruimtes in te schatten. 

 

Voor makelaars, projectontwikkelaars: 

Minder bezoeken, meer tijd: Net als voor klanten is de tijdsbesparing voor projectontwikkelaars aanzienlijk. Er zijn minder reizen te verwachten en vooral kan de woning tegelijkertijd aan een veel groter aantal klanten worden getoond. 

Echt bezoek, gericht op kwaliteit: Een ander voordeel, dit keer commercieel, van het virtuele bezoek is de mogelijkheid om klanten die echt ge茂nteresseerd zijn in de woning, de koop effectiever te kunnen kwalificeren. In dit geval maakt het online bezoek het mogelijk om de nieuwsgierigen uit te filteren en alleen degenen die echt ge茂nteresseerd zijn, zullen vragen om de woning ter plaatse te bezoeken. Op deze manier wordt de verkoopcyclus geoptimaliseerd. 

Een innovatief imago om op te vallen: Vanuit technologisch oogpunt kunnen de volgende punten worden overwogen. Het moderne imago van het agentschap, zich onderscheiden van de concurrentie, de toegevoegde waarde van de aangeboden diensten en voordelen verhogen, meer impactvolle inhoud cre毛ren door middel van nieuwsbrieven en sociale netwerken. 

Virtuele rondleiding, 360 virtuele tour, fotograaf virtuele tour 

Inderdaad, 80% van de huiseigenaars geeft er de voorkeur aan om hun eigendom toe te vertrouwen aan een professional die de Virtual Tour aanbiedt - wat een uitstekende manier is om het tonen van exclusieve aanbiedingen te vergemakkelijken. 

Breid uw klantenbestand uit: de Virtual Tour kan via een eenvoudige link worden gedeeld met potenti毛le kopers waar ook in het land - of zelfs de wereld. Een makelaar kan dus de zichtbaarheid van zijn vastgoed vergroten en zijn klantenportefeuille uitbreiden. 

Wilt u meer weten? Een offerte op maat voor uw aanvraag? Wij staan klaar om u te helpen!

 

Een groot project?

U wordt voor al uw projecten door ons team begeleid.

Maxime, Business Developer

Gerelateerde artikelen