Fotograaf en videograaf, hoe volhouden tijdens het coronavirus?

Wij van Utopix willen niet werkeloos toekijken, maar willen u graag een paar tips geven om u te helpen het beste uit uw tijd te halen en vooral sneller terug te stuiteren zodra de zaken weer op gang komen:

1. Bereid uw toekomstige shootings via videocall voor 

Uitgestelde shootings, betekent niet dat ze geannuleerd zijn! 

Wij adviseren u om zo snel mogelijk contact op te nemen met uw klanten om uw opnames opnieuw te plannen. Het belangrijkste in deze periode is om contact te houden

Elk bedrijf maakt op dit moment een periode van onzekerheid door. Toch worden hun communicatie- en marketingdoelstellingen niet geannuleerd, maar hooguit uitgesteld.

Om de communicatie te vergemakkelijken, kunt u gebruik maken van videoconferentie-instrumenten

Bij Utopix maken we gebruik van de online tool whereby voor onze videoconferenties. Dit instrument heeft verschillende voordelen: 

  • Het is gratis
  • U kunt een vergadering houden met meerdere personen
  • Voor uw klanten is geen registratie vereist. Ze hoeven alleen maar op de link te klikken. Zo gemakkelijk is het!
professionele fotograaf, shooting bedrijf, organisatie shooting, professionele fotograaf shooting, professionele videomaker


2. Wees proactief

Zodra het herstel begint, zullen uw klanten zich willen onderscheiden en communiceren met creatieve beelden en video's. 

Wees proactief en bied ze frisse en trendy ideeën aan. Gebruik uw vrije tijd om een oogje in het zeil te houden, de laatste trends in uw bedrijf te lezen en kom met leuke ideeën! 

Dit initiatief geeft u een uitstekende reden om contact op te nemen met uw klanten en uw professionaliteit te tonen. 
 

3. Optimaliseer 

Als fotograaf en/of videograaf weten we dat updates van onze website en galerijen noodzakelijk zijn, maar door de opnames, de redactie, de communicatie met klanten enz. Lopen we het hele jaar door achter op de tijd.

Goed nieuws, nu kunt u tijd voorzien voor: 

  • Uw website te updaten
  • Uw foto's sorteren en uw galerijen vernieuwen.
  • Creëer "cases", schrijf artikelen op uw site waarin u praat over uw projecten, wat u hebt bereikt, de uitdagingen die u hebt overwonnen en laat het eindresultaat zien!
professionele fotograaf, shooting bedrijf, organisatie shooting, professionele fotograaf shooting, professionele videomaker


4. Verhoog uw vaardigheden

Als je thuis vastzit, kun je net zo goed nieuwe dingen leren! Door uw vaardigheden te vergroten kunt u uw geloofwaardigheid vergroten, diversifiëren en nieuwe diensten aanbieden aan uw klanten

Hier zijn een paar platforms die het mogelijk maken om online cursussen in foto & video te volgen: 

professionele fotograaf, shooting bedrijf, organisatie shooting, professionele fotograaf shooting, professionele videomaker


5. Het verminderen van onnodige kosten 

Als professional maakt u ongetwijfeld gebruik van verschillende online software of platforms om uzelf te organiseren. 

Misschien doe je wel gerichte reclame? Google Adwords of andere? 

Neem even de tijd om al uw uitgaven op te sommen en controleer of u niet te veel betaalt voor versies of functies die we in deze dalperiode niet nodig hebben. 

Voorbeeld: Veel platformen bieden basis/premium/goud/archigold/bestoftebest abonnementen... wat dan ook. Zet zoveel mogelijk van uw licenties op pauze of basis om uw kosten te verminderen en activeer ze zodra uw bedrijf weer op gang komt! 

 🤜🤛We hopen van harte dat deze paar tips u zullen helpen om door deze moeilijke tijd heen te komen. Nogmaals, laten we thuis blijven en er alles aan doen om ervoor te zorgen dat dit binnenkort niets anders is dan een slechte herinnering. 

Een groot project?

U wordt voor al uw projecten door ons team begeleid.

Maxime, Business Developer

Gerelateerde artikelen